torstai 16. huhtikuuta 2009

Helen Walsh : Englantilainen Tragedia

Haluan jakaa lukuelämyksiäni teille muillekin ja tästä kirjasta on hyvä aloittaa.



Englantilainen Tragedia on kirja, jonka teksti koskettaa monella tasolla ja laittaa lukijansa ajattelemaan. Mitä enemmän henkilöt ovat itsekkäitä, hyväuskoisia tai manipuloitavissa, sitä lähempänä he meitä eläviä lukijoita ovat, sillä tunnistamme heissä itseämme.

Tästä kirjasta löytyy monia näkökulmia; rasismin uhrin, kiusatun, hyväuskoisen, petetyn.. Mutta se myös muistuttaa unelmista ja niiden voimasta, perheestä ja sen antamista voimavaroista.

Rehellinen, tyly, kaunis, aito ja surullinen. Mielestäni parhaat kirjat herättävät useita ja ristiriitaisiakin tunteita.

Suosittelen lämpimästi kaikille luettavaksi!



Takakansi:

"On vuoden 1975 kylmin yö. Robbie Fitzgerald pinkoo pitkin lumen saartamia katuja Warriingtonin pahamaineisimmilla kulmilla. Hän on saanut elämänsä tilaisuuden pelastaa tuoreen perheensä. Unelma-avioliitto oman tamiliprinsessan kanssa on suistunut taisteluksi köyhyyttä, ennakkoluuloja ja naapuruston vihaa vastaan, mutta Robbie on nyt keksinyt ulospääsyn painajaisesta. Yön tapahtumat sysäävät liikkeelle ketjun, jonka vaikutukset tuntuvat vielä seuraavassakin sukupolvessa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti